OKULUMUZDA YENİ BİR ALAN OLARAK 2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA ÖĞRENCİ ALARAK FAALİYETE GEÇMİŞTİR.
TARIM ALANI
TARIM TEKNOLOJİLERİ ALANI
TANIMI:
Tarım Teknolojileri Alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.
ALANIN AMACI:
Tarım Teknolojileri Alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
DAL PROGRAMLARI, TANIMLARI VE AMAÇLARI
1.ENDÜSTRİYEL SEBZE VE MEYVE YETİŞTİRİCİLİĞİ
Tanımı: Endüstriyel sebze ve meyve yetiştiricisinin sahip olması gereken, sebze, meyve ve asmaların üretimi, yetiştiriciliği, hasadı ve pazara hazırlama yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretimin verildiği daldır. Amacı: Tarım teknolojileri alanında endüstriyel sebze ve meyve yetiştiriciliği mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
2.TARIM ALET VE MAKİNELERİ KULLANIMI:
Tanımı: Tarım alet ve makineleri kullanıcısının sahip olması gereken, traktör ile tarım alet makinelerinin kullanımı için gereken bakım ve ayarlarını yapma ve bunları tekniğine uygun olarak kullanma ile ilgili yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı: Tarım Teknolojileri Alanında tarım alet ve makineleri kullanıcısı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
3. TARLA BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ
Tanımı: Tarla bitkileri yetiştiricisinin sahip olması gereken, tahıllar, endüstri bitkileri, yağ bitkileri, tıbbi bitkiler ve yem bitkilerinin üretimi ile çayır mera tesis ve ıslahının yapılması ile ilgili yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı: Tarım Teknolojileri Alanında tarla bitkileri yetiştiriciliği mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
4. SÜS BİTKİLERİ VE PEYZAJ
Tanımı: Süs bitkileri yetiştiricisi ve peyzaj uygulayıcısının sahip olması gereken, iç mekân, dış mekân ve kesme çiçeklerin üretimi, bakımı, kültürel işlemleri, pazara hazırlanması ile peyzaj uygulama ve çiçek düzenlemeleriyle ilgili yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı: Tarım Teknolojileri Alanında süs bitkileri ve peyzaj mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
GİRİŞ KOŞULLARI
Öğrencilerin sağlık durumu, Tarım Teknolojileri Alanı altında yer alan mesleklerin gerektirdiği işleri yapmaya uygun olmalıdır.
İSTİHDAM ALANLARI
Tarım Teknolojileri Alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;
1. Tarım bakanlığı
2. Araştırma enstitüleri
3. Tarla bitkileri işletmeleri
4. Belediyeler
5. Toprak mahsulleri ofisi
6. Ziraat odaları
7. Tarım kooperatifleri
8. Çiçekçi dükkânları
9. Süs bitkileri işletmeleri
10. Tarım alet ve makineleri firmaları
11. Meyvecilik işletmeleri
12. Meyvecilik üretme istasyonları
13. Sebzecilik işletmeleri
14. Bağcılık işletmeleri
15. Toprak Analiz laboratuvarı
16. Fidanlıklar
17. Seralar
18. Üretici birlikleri
19. Kendi iş yerleri vb. yerlerde çalışabilirler.